У Верховній Раді готується колективне звернення проти легалізації наркотиків МОЗом

Сьогодні у Верховній Раді я розпочала збір підписів у депутатських фракціях та групах під колективним зверненням народних депутатів до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана. Прохання одне: не допустити внесення змін до наказу МОЗ №188, які збільшують допустимі норми зберігання важких наркотиків у 50-60 разів.

На моє переконання, подібні спроби керівництва МОЗ — перший крок до легалізації наркотиків в Україні, що матиме катастрофічні наслідки для генофонду нації та громадської безпеки.

Вже кілька днів прихильники легалізації наркотиків в інформаційному просторі здійснюють на мене черговий інформаційний тиск з тим, щоб я відмовилася від подальшої боротьби проти подібних ініціатив.

Хочу нагадати їм, що у структурі злочинів, пов’язаних з обігом наркотиків, зберігання складає лише 5%. Злочини, пов’язані з крадіжками та пограбунком для отримання грошей на наркотики — 20%, і 75% — це інші злочини, скоєні в стані наркотичного сп’яніння чи внаслідок психічних розладів, спричинених їхнім споживанням — вбивства, ДТП, важкі тілесні ушкодження та інші. Так само, як і 75% злочинів сьогодні скоюються під впливом алкоголю.

Досвід тих штатів США, де легалізували марихуану свідчить про зростання випадків ДТП з участі водіїв під впливом наркотиків. Такі самі наслідки відбуваються і в Європі.

Крім того, якщо формування особистості у ранньому віці відбувається під впливом наркотиків — це стає небезпечним як для її соціалізації, так і для оточуючих в майбутньому.
Також дуже часто відбувається перехід з легких наркотиків на важкі.

На моє переконання, побороти розповсюдження наркоманії неможливо, не борючись з нею знизу, на первинній ланці. Адже в основі наркопіраміди є якраз споживачі, які підпитують наркомафію грошима, та роздрібні розповсюджувачі — молоді наркомани, які поширюють наркотики серед знайомих. Саме вони і втягують все нові і нові жертви в своє пекло.

Збільшення допустимих норм зберігання наркотиків до розмірів дрібного гурту — неодмінно призведе до того, що наркотики для кількох доз почнуть переносити цілком легально та розповсюджувати їх серед молоді ще більш активно.

Це неодмінно призведе до збільшення кількості наркоманів, зростання злочинності, подальшого знищення генофонду нації, і без того підірваного алкоголем та тютюном, за обмеження споживання яких я також активно виступаю.

Я вважаю, що питання легалізації використання марихуани в медичних цілях під наглядом лікарів може бути розглянуте, але МОЗ не обмежився коноплею — він пропонує збільшити норми зберігання важких наркотиків!

В Україні за різними оцінками нараховується від 1 до 1,5 мільйони наркозалежних, з них ін’єкційних, за даними ВООЗ, — близько 300 тисяч. Кожного року кількість наркоманів збільшується на 8-10%. І якщо МОЗ внесе зміни до свого наказу, через кілька років кількість наркоманів може подвоїтися. До чого нас ведуть ці горе-реформатори?

Найжахливіше, що головним лобістом наркомафії, свідомо чи несвідомо, в Україні виступає Міністерство охорони здоров’я. Невже легалізація зберігання чималих доз наркотиків сприяє покращенню здоров’я населення?

Більшість українців виступає категорично проти легалізації наркотиків. Позицію депутатів ми взнаємо вже найближчим часом, в залежності від того, хто підпише підготовлене мною звернення до прем’єр-міністра.

Я дуже сподіваюся, що кількість наркофілів у Верховній Раді ще не настільки велика, і ми зможемо зібрати достатню кількість підписів, щоб не допустити реалізації злочинної ініціативи МОЗ.

Ольга Богомолець

MIXADVERT