Санкції, введені з боку ЄС

Світовий Kонґрес Українців вітає одностайне рішення держав, членів ЄС, продовжити цільові економічні санкції проти Російської Федерації
Світовий Kонґрес Українців (СКУ) вітає одностайне рішення 28 червня 2017 р. усіх 28 держав, членів Європейського Союзу (ЄС), продовжити до 31 грудня 2017 р. цільові економічні санкції проти Російської Федерації, пов’язані з повною реалізацією Мінських домовленостей.

Санкції, введені з боку ЄС у липні 2014 р. у відповідь на нелегальну окупацію Російською Федерацією Криму і Севастополя та її подальше вторгнення на територію Східної України, спрямовані на фінансові, енергетичні і оборонні сектори та включають заборону експорту на зброю та товари, які можуть бути використані для військових цілей у Російській Федерації.

“Світовий Конґрес Українців високо оцінює держави, члени ЄС, за підтримку твердої позиції щодо територіальної цілісності України та закликає посилити тиск на Російську Федерацію, щоб вона вивела свої війська з української території”, − заявив Президент СКУ Евген Чолій.

СКУ є міжнародною координаційною надбудовою українських громад у діаспорі, що представляє інтереси понад 20 мільйонів українців. СКУ має мережу складових організацій та зв’язків з українцями у 53 країнах. Заснований у 1967 р., СКУ в 2003 р. був визнаний Економічною та соціальною радою Організації Об’єднаних Націй як неурядова організація зі спеціальним консультативним статусом.

 

MIXADVERT

Be the first to comment

Leave a Reply