посилити сигнал про засудження Російської Федерації шляхом бойкоту 21-ого Чемпіонату світу з футболу

СКУ закликає міжнародне співтовариство посилити сигнал про засудження Російської Федерації шляхом бойкоту 21-ого Чемпіонату світу з футболу
Світовий Конґрес Українців (СКУ) високо оцінює солідарність міжнародного співтовариства у відповідь на застосування нервово-паралітичної речовини для отруєння проживаючого у Великобританії колишнього російського шпигуна та закликає високопосадовців урядів держав світу і міжнародних організацій до подальшого посилення сигналу про засудження Російської Федерації шляхом бойкоту матчів 21-го Чемпіонату світу з футболу.

СКУ вважає неприйнятною для високопосадовців урядів держав світу та міжнародних організацій присутність на будь-яких матчах Чемпіонату світу з футболу, який буде проходити в Російській Федерації з 14 червня по 15 липня 2018 р.

Російська Федерація і далі продовжує демонструвати  своє  грубе порушення суверенітету незалежних держав, верховенства права міжнародних конвенцій і світового порядку та й далі є державою-агресором, яка незаконно окупувала Крим та невпинно веде свої збройні дії у Східній Україні.

“Світовий Конґрес Українців закликає високопосадовців урядів держав світу та міжнародних організацій наслідувати приклад Великобританії і Польщі та утриматися від присутності на 21‑му Чемпіонаті світу з футболу в Російській Федерації, яка продовжує вести гібридну агресію,” – заявив Президент СКУ Евген Чолій.

Світовий Конґрес Українців (СКУ) є міжнародною координаційною надбудовою українських громад у діаспорі, що представляє інтереси понад 20 мільйонів українців. СКУ має мережу складових організацій та зв’язків з українцями у 53 країнах. Заснований у 1967 р., СКУ в 2003 р. був визнаний Економічною та соціальною радою Організації Об’єднаних Націй як неурядова організація зі спеціальним консультативним статусом.

 

MIXADVERT