пам’ятку Парижа збираються пофарбувати

У рамках проекту реконструкції Ейфелевої вежі, який триває з 2017 року, головну пам’ятку Парижа збираються пофарбувати. Міністерство культури Франції розглядає варіант зробити її червоною.

Про це пише Buro247.

Над фарбуванням працює команда з 25 робітників. Перш ніж приступити до фарбування, вони повинні зняти старі шари фарби, що небезпечно для здоров’я через наявність в них свинцю. На фарбування головного символу Франції йде в цілому три роки і близько 60 тонн фарби.

Попередньо фахівці вивчають всі кольори, в які коли-небудь була пофарбована Ейфелева вежа. Відомо, що за 129 років свого існування головна визначна пам’ятка Парижа змінювала колір 18 разів. У різні роки вона була жовтою, гірчичною, кольору охри. Спеціально для Ейфелевої вежі придумали і запатентували відтінок «коричневий-Ейфелева», який нагадує природний колір бронзи. Саме в такий колір вежу регулярно фарбували з 1968 року в середньому кожні сім років.

Наразі ж архітектори ще роздумують над тим, в який колір фарбувати Ейфелеву вежу, проте Міністерство культури Франції розглядає варіант зробити її червоною.

До слова, у 2019 Ейфелева вежа буде відзначати своє 130-річчя.

MIXADVERT