“Вечірній Київ”: таємниці професії

Студенти 1-го курсу спеціальність журналістика Університету “Україна “, відвідали редакцію газети “Вечірній Київ”, поспілкувались з заступником головного редактора газети Віталієм Курінним.

Студентам розповіли історію будівлі. Тут знаходиться два видавництва, газети Вечірній Київ Українська Столиця та Хрещатик.

Нам розповіли, як діє вся технологія газет, за яким принципом працюють люди в редакції, які їхні обов*язки і хто в якій сфері важливий.

Головним є розміщення тексту в газеті… Тобто, спочатку іде заголовок,потім підзаголовок,тобто невелике пояснення в 2-3 речення, потім іде рубрикація – це певним чином позначений підрозділ тексту,а вже потім сама колонка тексту.

Кожна редакція має власних журналістів,які надають інформацію для друку. Кожному надається обсяг роботи який вони повинні зробити. Якщо проходить прес-конференція наприклад в Укрінформі то, журналіст іде туди, ставить свої запитання,які його цікавлять,редакція надає йому деякий час на написання статті обсягом в 3 тисячі номерних знаків.

Деяких журналістів відправляють в інше місто, наприклад в зону бойових дій, в такому випадку їм надається кілька днів на збирання інформації та її опрацювання, створення репортажу.

Загалом робота в газеті,цікава. В будь-якому випадку ти завжди знаходишся в інформаційному потоку кожного дня.

В роботі журналіста є безліч плюсів, наприклад, кожен журналіст знає першим,що відбувається в світі, кожен є спеціалістом в своїй справі. Адже журналіст це не лише той хто бере інтервю, пише статті і тд.

Підрозділів журналістики є багато. Наприклад, інтернет-журналіст , тележурналіст,газетно-журнальний журналіст і ще безліч всього.

Журналіст -це людина,яка має надзвичайно важливу і складну професію. Вони інформують людей новинами, надають можливіть знати,що відбувається в світі.

Владислава Багрій, студентка Університету “Україна”

MIXADVERT