Шапіто під дахом історичного музею

 Креативна генеральна директорка Національного музею історії України Тетяна Сосновська зуміла перетворити археологічний звіт на незабутнє шоу – з йогами, зіркою плейбою, східними мудрецями та весільними генералами.

Незабаром пікет працівників НМІУ під будівлею Міністерства культури буде відмічати сто п’ятдесят днів стояння. Міністерські чиновники мляво обіцяють розібратись у ситуації та до 2020-го року замінити Сосновську на когось адекватного, держсекретар Карандєєв та зав музейним відділом Чорногор взагалі не бачать нічого дивного у ексцентричній поведінці директриси, яка левову частину своєї нестримної енергії витрачає на боротьбу з колективом.

А між тим – наука не стоїть на місці! Відома зірка журналу «Плейбой» Влада Литовченко привезла в Історичний неймовірну виставу. Банальні нудні попередники керівничок музеїв ніколи б не змогли презентувати результати археологічних сезонів у такому феєричному дійстві, як це зробили тандем Сосновська-Литовченко. Відразу попереджаю: ті, хто очікував, що викопні знахідки будуть презентувати вихованки модельної агенції пані Литовченко, обламались: жодних танців живота та вправ на жердині не було. Натомість публіку розважали гості зі Сходу, близького Заходу та з Верховної ради.

У вступному слові пані Литовченко трохи перехвилювалась, забула згадати таку «дрібничку», що всі археологічні знахідки було зроблено за каденцію її попередниці, Ірини Пироженко.  Також у своєму спічі директорка Вишгородського заповідника, гончарів чомусь називала ковалями, тож найбільший у давнину гончарний центр несподівано прозвучав як середньовічний осередок ковальства(?!). Одне це відкриття здатне здійснити переворот у вітчизняній історичній науці! Головне – не зупинятись!

EJZROT8S0E   Про невпинність пошуків нового – давно забутого старого, підтвердив депутат Вишгородської міської ради Валерій Виговський. Шановний депутат місцевого рівня повідомив, що в результаті пошуків археологи планують знайти ще одну пектораль та здивувати світову громадськість відродженням класичної концепції «НьюВасюків».

Далі в бій вступила «важка артилерія», яку заздалегідь привезла з собою досвідчена стратегиня Влада Литовченко. Надзвичайний і Повноважений посол Індії Манодж Кумар Бхарті, здійснивши стандартний дипломатичний реверанс, зробив основну заяву, запросивши шановних археологів та гостей виставки на колективний сеанс йоги, що заплановано на неділю.

U8GFP9QG17      Третій секретар посольства Ісламської республіки Афганістан Юзаф Шинварі, Перший секретар посольства Республіки Молдова Діана Гаджа та інші високоповажні гості теж не могли приховати легку розгубленість тим, що їх привезли на таке феєричне шоу, як звіт археологів. Та досвідчені дипломати швидко впорались з емоціями і далі звично тусувались та фуршетили.

Родзинкою виступів ВІП-гостей, звичайно ж, був спіч екс-Народного депутата Юрія Кармазіна. Політичний діяч у зв’язку з відкриттям виставки доречно привітав усіх присутніх з відкриттям шенгенського «безвізу», який буде мати важливе значення як для діяльності Вишгородського заповідника, так і для подальших пошуків артефактів.

XDCUTDRRAB Очевидно, не витримавши такого потужного супроводу археологічного звіту, господарка заходу непомітно зникла, залишивши гостей наодинці з артефактами. Втаємничені у «придворні» інтриги також кажуть, що пані Сосновська злякалась, побачивши у директорці Вишгородського заповідника грізну суперницю, яка поклала око на крісло генерального директора Історичного, що останнім часом хитається з амплітудою до восьми балів та вислизає з-під сіднички пані Тетяни. Погодьтесь, хіба можна порівняти таланти зірки «Плейбою», власниці модельного бізнесу, тусовщиці Влади з такими у аматорки-вчительки математики Тетяни?!

37456034   Та, попри всі інтриги, наукова громадськість була приголомшена розмахом та креативністю археологічного звіту, проведеного спільно двома непересічними представницями вітчизняного арт-муз(ейного) бізнесу. Зважаючи на те, що, зі слів Гендиректора Історичного музею «ми побачимо ще не одну спільну виставку», науковців може очікувати багато цікавого: дехто каже, що на наступних дійствах ми зможемо побачити бородату жінку Кончіту Вюрст, учасників гей-параду, хтось очікує революційного перейменування гончарів у ковалі, а є й такі, що прогнозують відкриття наступної спільної виставки на стадіоні «Олімпійський» у супроводі зірок української та зарубіжної попси.-https://polperex.

34367-gif   П.С. Тим часом, пані Сосновська, окрилена успіхом шоу-звіту, для «підняття рейтингу» продовжує «закручувати гайки», у яких давно зірвало різьбу. Мають місце нові безглузді звільнення (по третьому разу), жорстокі покарання за п’ятихвилинні запізнення та інші ознаки тоталітарного стилю керівництва. Задля розвитку даного напрямку можу порадити лише введення в штатний розпис музейного спецназу для розгону пікетів  та обладнання в підвалах музею карцеру для неслухняних співробітників.

І. Корсун.

Київ – Вишгород – Ріо-Де-Жанейро.

 

На виставці з вітальним словом виступив Надзвичайний і Повноважений посол Індії Манодж Кумар Бхарті. Він зазначив, що історія будь-якої землі є приводом для гордості. Вона єднає людей, які живуть на цій землі.

Для посла виставка «Князі та гончарі: нові дослідження посаду давньоруського Вишгорода» є дуже цікавою, тому що в Індії цінують і розуміють важливість археологічних знахідок. Манодж Кумар Бхарті додав, що українська та індійська цивілізації мали дружні зв’язки з давніх часів, що доводить хоча б подібність української мови та санскриту.

 

Відкриття виставки відвідали Третій секретар посольства Ісламської республіки Афганістан Юзаф Шинварі, Перший секретар посольства Республіки Молдова Діана Гаджа, народний депутат Юрій Кармазін та депутат Вишгородської міської ради Валерій Виговський

MIXADVERT

Be the first to comment

Leave a Reply