В БПП пропонують видворити Саакашвілі “куди завгодно” з України

Міхеіла Саакашвілі необхідно вислати з України “куди завгодно”, заявляють у партії “Блок Петра Порошенка”. Соратниця президента Ірина Фріз обвинуватила Саакашвілі у прагненні влади та знищенні держави.

Лідер партії Рух нових сил Міхеіл Саакашвілі Лідер партії “Рух нових сил” Міхеіл Саакашвілі

Народна депутатка Верховної Ради України фракції партії “Блок Петра Порошенка” Ірина Фріз наполягає на видворенні лідера партії “Рух нових сил” Міхеіла Саакашвілі з України. “Я за екстрадицію цієї особи куди завгодно, лише б подалі від України, адже вона знищує нашу державу, зневажає наше минуле, нівелює майбутнє”, – написала Фріз на своїй сторінці в Facebook ввечері у неділю, 17 грудня.

DW.COM

Вона, зокрема, розкритикувала Саакашвілі через те, що його прихильники під час акції протесту в неділю намагались увірватись до Жовтневого палацу “під час новорічної вистави для дітей”. “Що ще має зробити особа, яка прагне, як наркоман дози, лише до одного – влади, вбиваючи й руйнуючи всі державні інститути”, – написала Фріз, яка вважається близькою особою до президента України Петра Порошенка. “Йому потрібен не імпічмент – йому потрібна влада в країні в десять разів більше тієї, з якою він ганебно втік “, – додала вона.Нагадаємо, в неділю, 17 грудня, під час “Маршу за імпічмент“, який проходив під приводом Міхеіла Саакашвілі, стались сутички між правоохоронцями та мітингарями. Учасники акції намагались прорватися всередину Жовтневого палацу, в якому перебувало близько 800 глядачів. Внаслідок зіткнень між протестувальниками та охоронцями правопорядку постраждало 60 нацгвардійців, 15 з яких були госпіталізовані.

Спробу захоплення Жовтневого палацу прихильниками Саашкавілі засудили посольства США, Великобританії та Канади в Україні.

Колишньому президенту Грузії, лідеру політичної партії “Рух нових сил” Міхеілу Саакашвілі інкримінують сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їхньої злочинної діяльності. 8 грудня його затримали в Києві й він провів кілька днів в ізоляторі тимчасового утримання, але потім його відпустили. Згодом Генеральна прокуратура України оскаржила це рішення.

MIXADVERT