Чечня: Є магазин еротичного жіночого одягу!

Донька керівника Чечні Рамзана Кадирова, Айшат, відкрила магазин еротичного жіночого одягу та інтимних аксесуарів.

Тема сексу в Чечні перебуває під табу, і крамницю рекламують серед обмеженого кола людей.

Урочисте відкриття бутіка жіночої білизни та аксесуарів для інтимного життя “Lady A” у центрі Грозного відбулося наприкінці листопада. Про це написали кілька популярних чеченських блогерів.

Господиня бутика – Айшат Кадирова, 18-річна дочка лідера Чеченської республіки Рамзана Кадирова, як випливає з постів гостей у соціальних мережах. Деякі публікації видалили після того, як з’явився матеріал ВВС, але їхні скріншоти збереглися.

Айшат вже керує будинком ісламської моди Firdaws і має кондитерську в однойменному торговельному центрі – поруч з цією кондитерської і відкрили бутік з білизною.

“Будуар твоїх таємниць і мереживної величі. Будь сміливішою… Тільки між нами…” – такий опис асортименту крамниці на його закритій сторінці в Instagram. У мультибрендовому бутіку продають відомі європейські та американські марки жіночої білизни.

Також у магазині можна придбати інтимну косметику. На сторінці бутіка рекламують масажний крем, який дозволяє “спробувати партнера на смак”. Там також можна придбати гель для звуження вагіни, батоги, маски та інші аксесуари.

До пекла

Чечня – ісламський регіон. Тему сексу у тій вважають табуйованою. Чоловіки не торкаються своїх дружин у присутності іншої людини, подружжя не називають один одного на ім’я при сторонніх, у деяких сім’ях чоловік із дружиною навіть не розмовляють один із одним перед батьками, тому що це вважають натяком на їхню близькість.

Про секс у республіці не говорять публічно, на вулиці не можна зустріти реклами магазинів з аксесуарами для інтимного життя. У Грозному є магазини мереживної жіночої білизни, але їх не рекламують, не прикрашають яскравими вивісками, а в торгових центрах вітрини завішують прозорими фіранками.

Рамзан Кадиров поводиться як послідовник традиційних ісламських цінностей. Він неодноразово публічно виступав проти сексуальної освіти в школах і говорив про необхідність стриманої поведінки жінок на публіці. В 2011 році в інтерв’ю виданню “Комсомольская правда” він говорив, що дівчата через відвертий одяг, “якщо буде розпуста”, потраплять до пекла.

Поява магазину викликала неоднозначну реакцію серед мешканок Чечні.

“З одного боку, якщо є такий магазин, значить, є попит”, – сказала ВВС жителька Грозного Мерет Мусаєва (її ім’я змінене, оскільки більшість жителів республіки побоюються коментувати дії керівництва республіки від свого імені).

Внутрішній протест, за її словами, викликає той факт, що магазин відкрила саме дочка чеченського лідера: “З огляду на, яка пропаганда жіночої поведінки ведеться для звичайних людей, це зачіпає. Ніби ставлення у них (Кадирових. – Ред.) до нас таке: для нас одне, для вас інше”, – говорить Мерет.

Зміцнення сім’ї

Айшат всього 18 років, рік тому вона очолила модний дім Firdaws, яким володіє її мати. Бренд робить закритий одяг для жінок, використовуючи елементи традиційних чеченських костюмів. У своєму першому інтерв’ю вона описала мусульманську моду так: “Традиції, витонченість, скромність”.

Однак про бутіку “Lady A” дочка чеченського лідера ніде публічно ще не розповідала. Представники Firdaws, з якими спілкувалися журналісти Російської служби ВВС, на відсіч відмовилися відповідати на будь-які запитання, пов’язані з магазином жіночої білизни.

Бутік не має офіційного сайту, є лише закритий акаунт в Instagram – @Ladya_boutique. Зараз на нього підписані вже 19,5 тисячі людей.-http://www.bbc.com/ukrainian/news-42284344

Відкриття в Чечні магазину з аксесуарами для інтимного життя – це “сміливий і довготривалий крок”, прокоментував ВВС імам Московської Меморіальної мечеті Шаміль Аляутдінов.

“У сучасних сім’ях бракує взаєморозуміння, у першу чергу тому, що подружжя не може знайти спільну мову в інтимній частині стосунків. Тому такий крок доречний. У сім’ї ми багато чого соромимося, нібито з побожності, а насправді через дурість. Так що Айшат молодець, наважилася. Релігії це не суперечить, якщо сприяє розвитку гармонії інтимних стосунків всередині родини”, – вважає імам.

MIXADVERT