У Кропивницькому пройшов ювілейний Форум геральдистів

У Кропивницькому пройшов ювілейний Форум геральдистів України присвячений 25-тирічю проведення Зльотів геральдистів України. Самий перший зліт зібрав півсотні фахівців та  колекціонерів з геральдики у нашому місті у вересні 1992 року. Зліт з тих пір став регулярним та щорічним. За роки проведення цей захід мандрував Україною та побував у таких містах як, Луцьк, Херсон, Одеса, Полтава, Хмельницький, КиЇв, Харків, Донецьк, Луганськ та інших. У деяких містах, зокрема Кропивницькому, Києві, Хмельницькому та Запоріжжі, Зліт проходив кілька разів.

Цей рух, який започаткував кропивничанин, голова Української геральдичної колегії  Анатолій Авдєєв охопив сотні людей та приніс для України позитивні наслідки. За 26 років незалежності розроблено та затверджено сотні гербів міст, сіл, селищ, районів та областей. Геральдичними символами обзавелися школи, виші, окремі організації та громадяни України.

Крім урочистостей учасники ювілейного форуму у рамках культурної програми, до речі, вперше відвідали Олександрівський  районний краєзнавчий музей. Всі були в захоплені від цікавої екскурсії залами музею. Її провів директор музею, відомий краєзнавець та герольдмейстстер УГК Василь Білошапка. На його рахунку вже майже десяток геральдичних розробок.

Урочиста частика форуму геральдистів  України пройшла у знаковому для обласного центру місці Музеї  Марка Лукича Кропивницького. Там відбулося нагородження найактивніших членів геральдичного руху Почесними грамотами УГК.

http://moemisto.org.ua/2017/12/05/форум-геральдистів-україни-пройшов-в/

MIXADVERT