Україна залишається космічною державою!

Модернізовану ракету-носій “Антарес”, до складу якої входить розроблений в Україні ступінь, успішно запустили з Центру космічних польотів на острові Уоллопс в американському штаті Вірджинія.

Як повідомили в Державному космічному агентстві України, запуск відбувся о 14:20 за київським часом.

Головний розробник ракети – американська корпорація Orbital АТК, однак основну конструкцію першого її ступеня розробило конструкторське бюро “Південне”, а виготовив Південний машинобудівний завод у кооперації з українськими підприємствами “Хартрон-АРКОС” (Харків), “Київприлад” (Київ), “Хартрон-ЮКОМ” (Запоріжжя), “ЧЕЗАРА” і “РАПІД” (Чернігів).

“Pакету-носій призначено для доставки вантажів на Міжнародну космічну станцію (МКС), а також для запуску комерційних i державних космічних aпapaтiв. Ракета-носій складається з двох ступенів та космічного вантажного корабля Cygnus (третій ступінь)”, – розповіли в агентстві.-http://www.bbc.com/ukrainian/news-41963196

Там також зазначили, що підготовка “Антареса” до пуску, випробування ракети i запуск відбувалися за участі представників КБ “Південне” та інших українських компаній.

“Українські фахівці у повному обсязі забезпечили виконання вcix операцій у своєму ceктopi відповідальності. У відповідності з контрактом технічна підтримка пуску, приймання та обробка телеметричної інформації у режимі реального часу забезпечувалась з території КБ “Південне”, – ідеться у повідомленні.

“Антарес” має вивести на орбіту вантажний корабель Cygnus, що доправить на МКС 3350 кілограмів обладнання, необхідного для роботи на станції.

Це максимальний вантаж, який виводять на орбіту за усі місії, наголосили в агентстві.

На сайті організації є відео запуску ракети.

MIXADVERT