В 201 об’єднаній територіальній громаді – вибори

Обирають депутатів сільських, селищних і міських рад та голів цих органів у 201 об’єднаній територіальній громаді. У виборах можуть взяти участь близько 1,3 мільйона громадян.

default Голосування на місцевих виборах у Києві. Архівне фото

Громадяни всіх областей України у неділю, 29 жовтня, обирають місцеву владу. За даними інформагенції “Українські новини”, нинішнє голосування – наймасштабніше серед раніше проведених перших місцевих виборів в об’єднаних громадах.

DW.COM

Виборці обирають депутатів сільських, селищних і міських рад і відповідних сільських, селищних і міських голів в 201 об’єднаній територіальній громаді у всіх областях.

Голосування відбудеться на 1947 виборчих дільницях. Самі дільниці відкриються о 8 ранку за київським часом, а завершиться голосування о 20 годині. У виборах зможуть взяти участь понад 1,3 мільйона громадян, тобто близько чотирьох відсотків всіх виборців.

До складу 201 громади, де відбудуться вибори, увійшли 933 місцеві ради: 25 міських, 67 селищних і 841 сільська. У цих виборах візьмуть участь 50 політичних партій, у тому числі всі шість, котрі представлені фракціями у Верховній Раді.

Результати голосування щодо виборів депутатів сільських і селищних рад, а також голів міських, сільських і селищних рад, мають бути опубліковані не пізніше 3 листопада, а результати виборів депутатів міськрад – не пізніше 8 листопада.

Раніше у ЦВК України заявляли про те, що до кінця поточного року пройдуть перші місцеві вибори в 252 об’єднаних громадах. Загалом у 2017 році мають відбутися перші вибори в 299 громадах, в 2015-2016 роках вони пройшли в 368 громадах. До 2018 року в Україні заплановано провести перші вибори в 667 об’єднаних громадах.

MIXADVERT