Костянтин Бриль: «Всеукраїнський козацький фестиваль «Покрова на Хортиці» об’єднав всіх нас»

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль взяв участь у Всеукраїнському козацькому фестивалі «Покрова на Хортиці».

Захід розпочався із молебну, що провів єпископ Запорізький і Мелітопольський владика Фотій у Січовій церкві.

Після чого присутніх привітали представники влади області та міста, духівництва, правоохоронних органів та інші почесні гості.

Звертаючись до учасників заходу, Костянтин Бриль привітав запоріжців одразу з трьома святами, що відзначаються 14 жовтня.

– Вважаю, що свято Покрови, яка оберігає наших захисників є дуже важливим. Нині в Запоріжжі відзначаються одразу кілька свят і дуже сильно відчувається патріотизм. Поки на Сході України триває війна ми віримо, що наші хлопці повернуться якнайшвидше додому. Дякую всім захисникам, завдяки яким ми віримо в майбутнє нашої Батьківщини, – зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Також очільник регіону вручив нагороди запоріжцям, що відзначились допомогою українській армії.

Окремо пройшло вручення державних нагород, а також нагород Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Після урочистостей у історико-культурному комплексі «Запорозька Січ» пройшов концерт ансамблю пісні і танцю «Запорожці» Запорізької обласної філармонії. Крім цього учасники заходу могли відвідати виставку ікон та  православних хрестів «Християнська спадщина нашої землі».

На гостей комплексу очікував ярмарок, українські сувеніри, традиційні українські гостинці, одяг тощо. Також працював інтерактив «Козацький писар», фото в одязі козацької доби. Для дітей працювали аніматори, аквагрим, перукарня «Коса – дівоча краса», дитяча майстерня, гра «Джури».

Здивували присутніх виступи гурту історичної реконструкції «Запорозькі січові козаки», запорізьких колективів «Калина», «Запорозькі козаки», «Бунчук», «Гармонія», «Козаки-запорожці» та учнів ЗДМШ №5 і виступ козацької школи бойового мистецтва «Спас».

Тим часом учасники фестивалю рушили пішою ходою до «Козацького кола» біля Музею історії запорозького козацтва. На чолі ходи – ікона Покрови Пресвятої Богородиці.

Власне на «Козацькому колі» гостей фестивалю «Покрова на Хортиці» очікував театралізований концерт за участю професійних та аматорських колективів України та Запорізької області, а також колективів національно-культурних товариств області та міста.

Звернувся до учасників фестивалю і Костянтин Бриль.

– Пам’ятаю, як на Покрову люди, зібравши врожай починали відзначити свята. І Всеукраїнський козацький фестиваль «Покрова на Хортиці» об’єднав всіх нас, аби ми могли відзначити всі сьогоднішні свята. Бажаю всім учасникам щастя, здоров’я, наснаги, миру і любові. Зі святом вас, – підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Після привітань та урочистого відкриття фестивалю «Покрова на Хортиці» керівники області та міста відвідали містечко майстрів народного мистецтва «Запорізькі обереги» та туристичну виставку «Гостинне Запоріжжя». Не менш яскраво пройшла презентація фестивалю «Єдина родина», національно-культурних товариств області.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

MIXADVERT