ЮНЕСКО без Штатів…

Культурне та освітнє агентство ООН висловило жаль у четвер з приводу офіційного рішення США вийти з ЮНЕСКО.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

«Отримавши офіційне повідомлення державного секретаря США Рекса Тіллерсона, як генеральний директор ЮНЕСКО, я хочу висловити глибокий жаль з приводу рішення Сполучених Штатів Америки вийти з ЮНЕСКО», – наголосила Ірина Бокова в заяві.

Бокова додала, що рішення США становить втрату для багатосторонніх «відносин та сім’ї» ООН.

За даними журналу Foreign Policy, таке рішення спрямоване на заощадження грошей та є протестом проти того, що, на думку США, є антиізраїльською позицією ЮНЕСКО.

Сполучені Штати, чий внесок в ЮНЕСКО складає близько 80 мільйонів доларів на рік, що становить близько п’ятої частини бюджету організації, все ще мають голосувати під час зустрічі виконавчої ради та, як очікується, будуть зберігати статус спостерігача в організації.

У заяві прес-секретаря Державного департаменту Гедер Науерт мовится, що США залишатимуться повноправним членом ЮНЕСКО до 31 грудня наступного року.

Президент Дональд Трамп, назагал, критично ставиться до ООН, і нарікає про високу ціну і значення для США деяких її управлінь та стуктур.-https://ukrainian.voanews.com/a/yunesko-derzhdep/4067410.html

«Відсутність США чи будь-якої іншої впливової країни це втрата. Це не просто справа грошей, це пропагування ідеалів, критично важливих для таких країн як США – серед яких: освіта і культура», – заявив базований в ЮНЕСКО дипломат.

MIXADVERT