Книга про російсько-українську війну

випуск 313 жовтня 2017 р. о 14.00 в рамках фестивалю “Історія.UA” (м. Київ, вул. Саксаганського, 6) відбудеться презентація третього тому серії “Усна історія російсько-української війни (2014-2016 роки)”.
Збірник є результатом спільних зусиль науковців Запорізького національного університету, Українського інституту національної пам’яті та Запорізької обласної державної адміністрації. Він містить інтерв’ю людей, які належать до різних цільових груп проекту.

Володимирз 25-ої окремої повітряно-десантної бригади брав участь у війні від самих перших днів і зупинився, у першу чергу, на 2014 році. Валерій та Володимир з 55-ої окремої артилерійської бригади показали специфіку військового досвіду запорізьких гармашів. Інтерв’ю рятувальника Володимира дає змогу оцінити масштаби гуманітарної катастрофи, принесеної війною на територію Донбасу.

Військовий медик Юрій надав інформацію про роботу польової медицини та її роль у сучаному конфлікті. Василь – начальник штабу самооборони – розповів про зародження територіальної оборони та волонтерського руху в Запорізькій області.

Переселенці Ілля з міста Жданівки Донецької області та Олександра з міста Донецька стали тим самим «голосом Донбасу», який радять послухати.

Усна історія російсько-української війни (2014-2016 роки) / за ред. О. Штейнле та Вл. Мороко. – Випуск 3. – Київ : К.І.С., 2017. – 200 с., іл.

MIXADVERT