Микола Греков: Не приймати жодного Закону по Донбасу без публічного обговорення!

Виникає враження, що депутати та юристи Президента, Кабміну, вирішили погратися у законодавчі забавки довкола окупованих територій і фронтової “зони АТО”!

-Учасники АТО з окупованих територій, переселенці обурені незрозумілими нам діями щодо гарячкового подання якихось базових Законів по Донбасу без будь-яких експертиз, громадських обговорень, парламентських дискусій! – заявив ветеран батальйону “Айдар”, мер окупованого міста Олександрівськ Микола Греков, – Вимагаємо оприлюднити всі розроблені законопроекти і влаштувати повноцінне обговорення, експертизи, дати можливість внести поправки! Нинішній “аврал” у цьому надскладному питанні недопустимий!

Відбувається щось дивне: депутати фракції “Самопоміч” зареєстрували альтернативний законопроект щодо відновлення суверенітету України на Донбасі. Зробили якісь гострі заяви.

Президент України Петро Порошенко вніс у Верховну Раду свій законопроект  “Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях” зареєстрований 4 жовтня. Текст законопроекту оприлюднено на сайті Ради.

Мета “оновленої” держполітики полягає у звільненні тимчасово окупованих територій Донбасу і відновленні конституційного ладу, а сама держполітика “базується на загальновизнаних принципах і нормах міжнародного права та національному законодавстві України”.

-Нас реально постраждалих, дуже цікавить, що мається на увазі під “ще однією метою держполітики суверенітету є захист прав, свобод і законних інтересів громадян України, постраждалих унаслідок російської агресії”? – допитується Голова ГО «Громадський Рух учасників АТО та громадян з тимчасово окупованої території «НОВА НАЦІЯ» Микола Греков, – До того ж 4 жовтня у Верховній Раді був зареєстрований ще один внесений Порошенком законопроект – “Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей”. Він пропонує на один рік продовжити особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) після набуття ним чинності. Ті юристи хочуть за один день і війну закінчити?

Раніше Петро Порошенко доручив провести консультації із союзниками України по “нормандському формату” (Німеччиною та Францією), США, а також партнерами з Організації Північноатлантичного договору (НАТО) щодо змісту законопроекту про реінтеграцію Донбасу перед його реєстрацією в Раді. У червні цього року Петро Порошенко заявив, що законопроект базуватиметься на умовах, закріплених в мінських домовленостях. – повідомив сайт Дойче веле.

Ще більше здивувала ветеранів і постраждалих від агресії Росії поява анонімної статті на сайті “Новое время”, дуже схожа на “темник” АП:

НВ розповідає про його головні особливості.

1. Росія вперше офіційно названа агресором

У законопроекті наголошується, що агресором на Донбасі є Російська Федерація, яка в порушення міжнародних угод ініціювала, організовувала та підтримувала терористичну діяльність в Україні.

У документі сказано, що Росія здійснює збройну агресію проти України та тимчасову окупацію частин її території, застосовуючи свої регулярні з’єднання і підрозділи збройних сил та інших військових формувань, підпорядкованих і скеровуваних ними російських радників та інструкторів. Крім того, Росія використовує заслані, створені, керовані, контрольовані та  підтримувані, у тому числі фінансово, озброєні банди та групи, іррегулярні сили та найманців.

Використовуючи ці засоби агресії, було встановлено окупаційну владу Російської Федерації, здійснювану її збройними силами та іншими військовими формуваннями, державними органами та підконтрольними Російській Федерації самопроголошеними органами (окупаційна адміністрація Російської Федерації).

У законопроекті зазначено, що тимчасова окупація Російською Федерацією територій у Донецькій та Луганській областях є нелегітимною і не створює для Російської Федерації жодних територіальних прав.

2. Збереження права власності на майно на окупованих територіях

За фізичними особами, державою Україна, територіальними громадами сіл, селищ, міст, які розташовані на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях, державними органами, органами місцевого самоврядування та іншими суб’єктами публічного права зберігається право власності та інші речові права на майно, у тому числі нерухоме, включаючи земельні ділянки, розташовані на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях.

3. Права і свободи мешканців окупованих територій регулюються окремим законом 

Особливості вчинення правочинів та реалізації інших прав і свобод людини і громадянина на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях визначаються законом України Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України, крім порядку в’їзду осіб на тимчасово окуповані території в Донецькій та Луганській областях, та виїзду з них, який встановлюється відповідно до цього закону.

4. Правова позиція України

Кабінет міністрів України моніторить стан дотримання прав і свобод людини і громадянина та документує факти їх порушення на тимчасово окупованих територіях. Кабмін має оприлюднювати результати цього моніторингу та надавати відповідну інформацію міжнародним організаціям у сфері захисту прав і свобод людини і громадянина.

Уряд також узагальнює правову позицію і формує консолідовану претензію України до Російської Федерації щодо реалізації міжнародно-правової відповідальності Росії за збройну агресію проти України.

5. Україна не несе відповідальності за дії Росії на окупованих територіях 

Держава Україна не несе відповідальності за протиправні дії Російської Федерації як держави-агресора, її збройних сил, інших військових формувань та окупаційної адміністрації на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях.

6. Пріоритетність Мінських домовленостей

Виконання безпекових положень Мінського протоколу від 5 вересня 2014 року, Мінського меморандуму від 19 вересня 2014 року та Комплексу заходів від 12 лютого 2015 року є пріоритетним під час здійснення органами державної влади України, їх посадовими особами політико-дипломатичних заходів з відновлення територіальної цілісності України в межах міжнародно визнаного кордону України.

7. Залучення Збройних сил та інших військових і невійськових формувань для відсічі російській агресії

Для забезпечення національної безпеки та оборони, стримування і відсічі російської збройної агресії в Донецькій та Луганській областях залучаються у встановленому порядку сили і засоби (особовий склад та спеціалісти окремих підрозділів, військових частин, зброя, бойова техніка, спеціальні і транспортні засоби, засоби зв’язку та телекомунікацій, інші матеріально-технічні засоби) Збройних Сил України.

Можуть також залучатися інші формування:

– Служба безпеки України;

– Служба зовнішньої розвідки України;

– Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України;

– Національна гвардія України;

– Державна прикордонна служба України;

– Управління державної охорони України;

– Державна спеціальна служба транспорту;

– Міністерство внутрішніх справ України;

– Національна поліція України;

– центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері цивільного захисту.

8. Об’єднаний оперативний штаб Збройних Сил України

Керівництво Збройними силами України та іншими формуваннями, залученими до забезпечення національної безпеки і оборони, стримування і відсічі російській збройній агресії в Донецькій та Луганській областях, здійснює Об’єднаний оперативний штаб Збройних сил України.

9. В’їзд на окуповані території та виїзд з них

В’їзд осіб, переміщення товарів на тимчасово окуповані території в Донецькій і Луганській областях та виїзд осіб, переміщення товарів з них здійснюється через контрольні пункти в’їзду-виїзду.

Порядок в’їзду-виїзду та переміщення товарів визначається з урахуванням безпекової ситуації начальником Об’єднаного оперативного штабу Збройних Сил України за погодженням зі Службою безпеки України та центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику з питань тимчасово окупованих територій.

10. Схвалення рішення Президента України про використання Збройних Сил України та інших військових формувань

Цим Законом Верховна Рада України відповідно до пункту 9 частини першої статті 85 Конституції України схвалює рішення Президента України про використання Збройних Сил України та інших військових формувань, що приймається відповідно до пункту 19 частини першої статті 106 Конституції України, для стримування і відсічі російській збройній агресії в Донецькій та Луганській областях і забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях.

http://nv.ua/ukr/ukraine/events/golovne-u-prezidentskomu-zakonoproekti-pro-zabezpechennja-suverenitetu-nad-okupovanimi-teritorijami-donbasu-1965904.html

-Ми все життя провели на Донбасі, кілька тисяч громадян з окупованих земель стали добровольцями ЗСУ, воювали і нині воюють. Наші родини, як і інші патріоти, були вимушені покинути батьківські гнізда, майно – втратили все! – обурений ветеран АТО Микола Греков, – Нині більшість – фактично бомжі! Відповідно гуртуємося, створили свої громадські організації, оформили ряд чітких пропозицій, які направили депутатам, чиновникам АП, КМУ, міністерств. Розпочали переговори і консультації. І тут такий раптовий “законопад”, який суттєво вплине на всіх жителів Донбасу з обох сторін лінії фронту! Хто і де писав ті законопроекти? Чи хоч трохи розуміють специфіку регіону, в якому четвертий рік тривають повноцінні бойові дії? Чому не залучили активістів з ГО АТО? Питань дуже багато! Не поспішайте! Давайте обговоримо і внесемо правки!

Особливе обурення Миколи Грекова викликає якась страусяча поведінка народних депутатів від Донецької і Луганської областей! І вихідців з Донбасу! Повне ігнорування власних виборців! Вони не хочуть навіть вивчити проблему вимушених переселенців і учасників АТО з окупованих територій! І поголовно, майже всі – колишні регіонали! Як можна допускати таких людей до влади?

Всі говорять лише про території. Не говорять про людей. А це більше 5 мільйонів громадян…

Боротьба за Донбас триває. І не лише на фронтах…

Віктор Тригуб, для газети Second-USA

MIXADVERT

Be the first to comment

Leave a Reply