Зеленський: «Ми хочемо побудувати в Умані Маленький Єрусалим»

  • В Умані цього року планують побудувати «автентичне містечко» – Маленький Єрусалим.

    Зеленський: «Ми хочемо побудувати в Умані Маленький Єрусалим»

    Про це президент України Володимир Зеленський заявив у інтерв’ю ізраїльському виданню «The Yimes of Israel». Інтерв’ю присвячене вшануванню в Україні жертв Голокосту і запланованому на 22-23 січня візиту глави української держави в Ізраїль на вшанування жертв Освенцима.

    На запитання журналіста, чи вшановує Україна жертв Голокосту, Володимир Зеленський відповів:

    «По-перше, ми вшановуємо пам’ять жертв Голокосту. По-друге, цього року ми розпочинаємо будівництво меморіалу в Бабиному Яру. По-третє, у нас є проєкт в Умані. Як відомо, багато євреїв з усього світу їздять туди, щоб віддати шану відомим євреям. У цьому місті ми почнемо будувати «Маленький Єрусалим». Ми вирішили спорудити історичний музей, створити великий парк та реконструювати синагогу. Ми хочемо створити автентичне містечко. Ми винайшли назву «Маленький Єрусалим» як ідею, щоб зробити його дуже автентичним, у дуже професійний спосіб».

    Володимир Зеленський також нагадав ізраїльським журналістам, що 2500 українців визнані «праведниками народів світу» за те, що рятували євреїв під час Другої світової війни. За опитуваннями, рівень антисемітизму в сьогоднішній Європі найнижчий саме в Україні.

    Джерело: http://procherk.info/

MIXADVERT