Під знаком впливу відчуття гумору

 

Відчуття гумору в українців присутнє. Про це стало відомо після президентських виборів уже в минулому 2019 році. Наслідки дії цієї давно притаманної риси українців остаточно ще не відомі… Під знаком впливу гумору і пройшов минулий рік. Петру Порошенку чітко дали зрозуміти, що його примітивна брехня, як говорять у «руському мірі» « нє катит»!

Далі пішло все не по-смішному. Програвши вибори експрезидент відтерміновував свій віхід та інавгурацію нового свого наступника. Така довга тяганина відбувалася вперше, як те, що почало відбуватися потім. Стрімкі вибори до парламенту, які не дали досидіти старому скликаннюцілих два-три місяці. Нетерплячка  до змін, зміни принесла, але лише кадрові на вищому рівні. А на місцях на нову владудивилися лише в новинах по телевізору. Новий призов  парлатенту України дав нових прогульників і кнопкодавів, людей без певної політичної орієнтації, національно байдужих космополітів. Вперше в парламенті виникла однопартійна дуже переважна і недисциплінована, на жаль, більшість. За кваліфікаційний рівень і говорити годі… Настала чергова  ера “ленінських кухарок” в управлінні державою. І тут не до гумору, і не до сміху. Накаркали помітний відхід від декомунузації, байдуже ставлення до ворожої пятої колони та особливо ворожої РПЦ ФСБ. А саме два останні чинники недооцінювати дуже небезпечно. Різниця цих двох категорій до української державності надто негативна, щкідлива та руйнівна. Саме тут президентські слова-обіцянки стосовно державної мови та державної незалежності повинні бути твердими і незмінними.

А ще вперше в соцмережах виник шалений спротив оновленню у владі. До цього ніколи такого за накалом глузування, шельмування та “тревожних прогнозів” не було… Президенту, що за освітою є юристом навісили ярлик клоуна(блазня) через його попередню акторську діяльність. Ролі, які він виконував недругистали видавати за його  дійсний світогляд та сутність. А чи так це навсправді?

Куди  українців приведе їх відчуття гумору покаже час, розвязка поки що малопрогнозована, бо нашіптують безліч варіантів. Вони зробили такий вибір через втому від брехні та неспроможності пяти попередників. Саме презедентонеспроможніть України є основною її бідою. Купляємося на солодкі слова та гарні обіцянки. А саме цьогоу Володимира Зеленського … і в принципі не було…

Всі п’ять попередніх  президентів України були різними, бо їх доля жодного разу не повторювалася: достроково терміновий Леонід Кравчук, двотерміновий Леонід Кучма, однотерміновий Віктор Ющенко,  достроково біглий Віктор Янукович, і дещо з явно виказаною неохотою пішов та з мрією поврнутися Петро Порошенко. А яка буде доля Володимира Зеленського, який за півроку потрапив під шквал не завжди заслуженої критики?

Анатолій Авдєєв, спеціально для інтернет-видання “Секунда”

MIXADVERT