Запоріжці відчули важливість створення об’єднаних територіальних громад.-К.Бриль

Сьогодні провів зустріч з представниками Спеціальної Моніторингової місії ОБСЄ.

Насамперед приділили увагу заяві про злочин, яку було зроблено під час тринадцятої позачергової сесії Запорізької обласної ради, а також направлено на адресу Президента, Генерального прокурора та голови Служби безпеки України.

Також під час спілкування сторони приділили увагу реформі децентралізації влади, яка триває по всій Україні. Набагато цікавіше розвивати державу та запроваджувати в життя реформи, потрібні людям, а не брати участь у політичних інтригах. Запоріжці відчули важливість створення об’єднаних територіальних громад. Це стосується прямих фінансових відносин бюджет-громада, що одразу позначилось на якості життя людей. Власне облдержадміністрація працює на засадах партнерських взаємовідносин із всіма громадами. В загальноукраїнському рейтингу формування спроможних територіальних громад Запорізька область посіла третє місце. Причому це стосується не тільки кількості, а і якості проведення реформи. Проте цьому передувала непроста праця з людьми на місцях.

В свою чергу представники Спеціальної Моніторингової місії ОБСЄ Майкл Уокер та Алмазбек Усенов зазначили, що на початку втілення в життя реформи децентралізації влади в Україні існували побоювання, щодо реальності цих кроків. Проте час показав, що люди реально оцінили весь позитив створення об’єднаних територіальних громад. Більш того, власне Запорізький регіон досяг чималих результатів. І це дійсно помітно.

Костянтин Бриль

MIXADVERT

Be the first to comment

Leave a Reply