Сєпарам той освячений камінь, як кістка в горлянці…

 

Минулого року в Кропивницькому на фортечних валах на місті будівництва кафедрального собору УПЦ КП, а нині вже ПЦУ було встановлено  і освячено відповідний меморіальний камінь. Пройшло більше року, і вандали з числа місцевих сєпарів, поборників «руськага міра» таки наважилися його зплюндрувати. Такий вже він «руській мір», що по тваринному мітить території, до яких колись чи зараз дотягнулися його хижі пазури.

Меморіальний знак обгадили написом на незрозумілій мові, за законами жанру в нічній темряві. Стосовно незрозумілої мови, то напис зроблений «дітями темряви» літерами з двох різних абеток, з  залученням навіть новоутворених літер. Здається, що сліпа лють до всього українського тим покидькам замінила, мабуть, пристойну освіту. Та яка там освіта може бути у темних душ?..

Здається це місце прокляте після того, як було захоплене  москалями, і як вони його облюбували під свою  загарбницьку фортецю. Сама фортеця, як благі починання в ній існували недовго: губернська канцелярія, медична школа, перша друкарня з цивільним шрифтом та  перша церква. Після руйнації церкви поруч виникали шибениці та «головним» супутнім об’єктом дотепер залишається місцева буцегарня з зловіщою кількавіковою історією та тисячами загублених життів.

В радянські часи це «історичне місце» ніби за естафетою перетворили в меморіальний цвинтар. Єдине, що поруч з збереглася позитивного з цим згустком негативної енергетики це ще  діюча історична лікарня.

А 9 травня цьому передувала ще одна неординарна подія. За годину до офіційних урочистостей, на фортечних валах група московських попів «приймала парад» у самого Петра Симоненка. Саме цікаве, що це строкате вороже до України політичне збіговисько охороняла поліція….

Тож ворог не в  стані дрімоти, а ніби приспана демократією місцева влада не то заграє, не то допомагає йому. Дозволили демократію не лише Петру Симоненку, але і людям Анатолія Шарія з його однойменною партією. Спочатку вони зробили марш з кульками кольору друзів Симоненка, а потім автопробіг з тими ж кульками. Його здійснили напередодні «дня тиші» перед парламентськими виборами. І знову серед учасників були московські попи, але вже в цивільному одязі.

Після отримання ПЦУ томоса про автокефалію, якось перестали приділяти потрібної долі уваги та користуватись  пильністю. Але утаємничений московський ворог у рясах  нікуди не подівся. Він поруч і почав зухвало про себе нагадувати.

MIXADVERT